Zvicra vendos rregulla të reja hyrëse si dhe për karantinën

Zvicra vendos rregulla të reja hyrëse si dhe për karantinën

Që nga sot, e hënë, 31 gusht, Sekretariati Shtetëror për Migracion ka forcuar politikat e tij për hyrje në Zvicër dhe kërkesën për karantinë.

 

Masat e reja janë duke u zbatuar, sepse shumë udhëtarë nga vendet “në rrezik” janë përpjekur të shmangin rregullat e hyrjes dhe karantinës, duke kaluar nëpër kombe “të sigurta”, përcjell albinfo.ch.

 

Për shembull, shumë udhëtarë nga vendet që janë në listën e rrezikut të lartë të qeverisë, kanë kryer një fluturim me ndalesë në një komb, i cili cilësohet ‘i sigurt’ , për të cilin nuk ekziston kufizim hyrje ose rregulla

 

Çfarë ndryshon nga e hëna?

Sipas SEM, më nuk do të jetë e mundur të hysh në Zvicër nga një vend me rrezik të lartë përmes një fluturimi tranzit përmes një vendi jo me rrezik të lartë”, përcjell tutje albinfo.ch.

Sipas rregullave të reja që përcaktojnë rregullat e hyrjes, do të shikohet vende prej nga je nisur dhe jo vendi ndalues.

 

Për shembull, njerëzit që kthehen në Zvicër nga Shtetet e Bashkuara, që konsiderohet të jenë një vend me rrezikshmëri të lartë, nuk mund të kalojnë më tranzit përmes një kombi ‘të sigurt’, si Kanada ose një shtet Shengen për të shmangur karantinën.

Me të njëjtën shenjë, vendi i nisjes përcakton nëse udhëtarët mund të hyjnë fare në Zvicër.

Me të njëjtën shenjë, vendi i nisjes përcakton nëse udhëtarët mund të hyjnë fare në Zvicër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code